keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Pienet täytetyt suklaakakut


Taisin käyttää ensimmäistä kertaa silikonista sydänmuffinssivuokaa, jonka olen hankkinut jo aikpäiviä sitten! Lidlissä on silloin tällöin niin huippuja tuotteita myynissä, että ihan sen takia selaan mainoslehden joka viikko. (Tämä ei ole maksettu mainos. ;) ) Sydänvuoan taisin ostaa hintaan 2,90€ ja hinta-laatusuhde oli erinomainen! Voin siis suositella Lidlin leivontatarvikkeita. Ja nyt kun mainostamaan päästiin, niin huomasinpa kerran, että myös Clas Ohlson myy tosi mielenkiintoisia välineitä leipomiseen!

Ja sitten asiaan. Näiden pikkukakkujen pohja on lähes sama kuin vadelmasydänmuffinsien. Erona vain Marianne-rouhe ja senkään käyttö ei ole pakollista. Käy kurkkaamassa tarkempi ohje pohjan valmistukseen täältä! 

Pohja:

100g voita
2 1/2dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
100g suklaata
1 dl Marianne-rouhetta 

Täyte:
luomu vispikermaa
sokeria
marmeladia

Koristeluun :

valkosuklaata

Taikinaa kannattaa laittaa vuokiin hieman vähemmän kuin normaalisti muffineita tehdessä. Varsinkin näissä sydänvuoissa muoto säilyy kauniimpana, kun taikina ei pursua sieltä ulos. Kakku on myös helpompi syötävä, jos se ei ole hurjan korkea.
Halkaise paistuneet muffinsit


Koverra muffinssin sisusta hieman, jotta täytteelle jää enemmän tilaa.


Täytä koverrettu puoli kermavaahdolla ja levitä toiselle puolikkaalle marmeladia. Itse käytin näissä mansikkamarmeladia, mutta varmasti mikä tahansa muukin käy.


Yhdistä puolikkaat ja koristele vaikkapa valkosuklaalla. Hyvin pienikin määrä valkosuklaata riittää koristeluun. Taisin sulattaa n. 25g suklaata ja sillä sai raidoitettua hieman alle kymmenen muffinssia.Näiden kakkujen pohja on niin simppeli tehdä, että näitä voi valmistaa vierasvaraksi pakastimeen ja täyttää sitten yllätysvieraiden saavuttua. ;)

2 kommenttia: