tiistai 17. toukokuuta 2011

Mokkapalakakku


Tein äitienpäiväksi kaksi samanlaista kakkua, mutta vaan eri sävyillä. Toinen kakuista oli myös täysin laktoositon. Halusin taas kokeilla jotain hieman uutta ja erilaista, joten yhdistin mokkapalat ja täytekakun! Lopputulos oli supersuklainen, mutta myös tosi herkullinen! :)


Pohja:


Täyte: 

2dl kermaa
2rkl sokeria
2rkl vaniljakreemijauhetta


Leikkaa mokkapalapohjasta kaksi tai kolme ympyrää käytten apuna vaikka kattilan kantta. Kostuta pohjat samaan tapaan kuten sokerikakkupohjatkin. Kostuttamiseen voi käyttää vaikkapa vaniljasokerilla maustettua maitoa.


Valmista kuorrute ja levitä se pohjien päälle. Kakun ylimmäksi kerrokseksi jäävä kannattaa siloitella tarkemmin, muut saavat jäädä rosoiseksi.


Kokoa kakku, kun kuorrute on jäähtynyt ja jähmettynyt. Lisää mokkapalakerrosten väliin vaahdotettu kerma, johon on lisätty sokeri ja kreemijauhe. Anna jähmettyä hetki viileässä.


Kuvan mukaiseen koristeluun tarvitset koripunostyllan sekä tähtityllan. Aloita tekemällä koripunostyllalla suorat raidat kakun reunoille ja jätä aina pieni rako raitojen väliin.


Täytä raot tähtityllalla. Kerma voi olla myös saman väristä kuin alemmat raidat. Silläkin saa kivan näköisen koristelun


Lisää kakun päälle kermaruusuja tai käytä loput kermat tähtityllalla koristeluun.


Kermapursotukset on selkeästi mun heikoin osa-alue, mutta näihin olin suht tyytyväinen. Punaiseen kakkuun käytin kolme mokkapalapohjaa ja sen leikkaaminen oli huomattavasti hankalampaa kuin kaksikerroksisen. Suosittelen siis pitäytymään kahdessa kerroksessa. Mokkapalapohjan voi alkujaankin valmistaa hieman normaalia mokkapalapohjaa ohuemmaksi, niin saa suuremmat ja ohuemmat pohjat tätä kakkua varten.

2 kommenttia:

  1. Hei, saisiko sinulta tilattua kakun juhliin? Otatko pikaisesti yhteyttä: marjorantala@luukku.com

    VastaaPoista