keskiviikko 11. toukokuuta 2011

KermaruusutKermaruusujen teko on takuulla huomattavasti helpompaa kuin luulisi. Ne ovat todella näyttäviä koristeita kakkujen päällä ja voisi luulla, että niiden tekeminen on vaikeaa ja aikaavievää. Tosiasiassa niiden teko on todella helppoa ja nopeaa, kunhan vaan on oikeat välineet ja pari ohjetta! :)

Kermaruusujen tekoon tarvitaan kukkanaula, jollaisia saa leivontakaupoista. Itsekin tämän voi tehdä vaikka pilttipurkin kannesta! Ensimmäisen kukkanaulan taisin rakennella varrastikusta ja pahvista. ;)


Toinen tarvittava väline on ruusutylla. Näitä on monen monta eri kokoista ja löytyy seka näitä suoria (kuten alla olevassa kuvassa) ja kaarevia. Kaarevalla ruusutyllalla saa suljetumipia ruusunnuppuja ja minun mielestäni aidomman näköisiä. Ruusutyllaa käytetään aina niin, että tuo leveämpi osa on kukkanaulaa vasten.


Leikkaa leivinpaperista palasia, jotka ovat kukkanaulan kantaa suurempia. Leivinpaperin saa "liimattua" kiinni kukkanaulaan kermavaahdolla. Aloita ruusun teko yhdellä suljetulla terälehdellä.


Lisää ruusun keskustan ympärille lyhyempiä terälehtiä lomittain. Eli pursota ensin sentin-kahden mittainen pätkä, pyöräytä kukkanaulaa, jätä hieman väliä ja tee toinen samanlainen terälehti. Jatka näin, kunnes ruusu on riittävän suuri. Kermaruusut saa irrotettua helposti leivinpaperista, kun laittaa ne hetkeksi pakastimeen. 


Jos haluat ruusun terälehtien olevan kaksivärisiä, laita värjätty kerma pursotuspussiin ensin siten, että sitä on vain ohut raita. Eri värisen kerman tulisi olla siinä reunassa, jossa on ruusutyllan kapea kärki. 

1 kommentti:

  1. Voi vitsit mulla ei oo vieläkään nuita ruusutyllia että pääsisi kokeilemaan... Pitäis nyt hommata sellaisia! Pitkään tehnyt mieli kokeilla. Lehtitylla löytyykin jo.

    VastaaPoista