perjantai 27. toukokuuta 2011

Helpot ja nopeat pikkutarjoiltavat


Joskus juhlia tai illanistujaisia järjestäessä se ajanpuute vaan yllättää. Yleensä haluan tehdä kaikki tarjoiltavat alusta asti itse, mutta toisinaan pieni "huijaus" ei ole pahaksi. ;) Tässä pari ohjetta kevään ja kesän juhliin, jotka saa tehtyä hetkessä, jotka maistuvat todella hyvältä ja näyttävät hienolta!


Kauppojen pakastealtaista löytyy mm. tämän näköisiä pakkauksia, jotka sisältävät tuulihattuja! Tuo sisällä oleva kermainen täyte on aivan ihanan makuista ja pienellä tuunauksella, näistä saa vielä herkullisempia. Ja hei, mikä parasta! Nämä ovat todella edullisia tarjoiltavia. Tuo 20 kappaleen pakkaus maksaa n. 1,70€. :)


Eli sulata suklaata pieneen kulhoon ja dippaa tuulihatut suklaaseen. Suklaan pinnalle voi painella koristeeksi mitä tahansa juhlan teemaan (ja syötäväksi....) sopivaa. Ja voihan tuo dipattava suklaa olla myös valkoista tai sitten voisi käyttää Candy Melts -nappeja! En muista, olenko maininnut noita Candy Meltsejä tarkemmin tässä blogissa. Leivontakaupoista niitä kuitenkin saa. :)


Suolaisia pikkutarjoiltavia saa tehtyä Ruissipseistä ja tuorejuustosta. Näistä tuli mun uusi suosikki! Tuorejuusto voi luonnollisesti olla mitä makua tahansa, mä tykkään eniten ruohosipulista. Ja mun mielestä se on suht neutraali valinta esimerkiksi juhliin. Näitä pikkuherkkuja tehdään siis levittämällä hieman tuorejuustoa ruissipsin päälle ja koristeluun voi käyttää erilaisten yrttien lehtiä. Valmiista ruissipsiherkuista ei ole kuvaa, koska en ehtinyt ottaa. :) Niin nopeasti nämä katosivat lautaselta! Jos haluaa hieman ruokaisempia pikkuherkkuja, voisi tuorejuustoon sekoittaa esim. tonnikalaa tai kinkkua ja laittaa pinnalle tomaattia tai kurkkua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti