tiistai 26. huhtikuuta 2011

Vaahtokarkkikuorrute


Vaahtokarkkikuorrutteen reseptejä taitaa olla yhtä monta kuin on tekijääkin. Tässä omat virheiden kautta opitut niksit. Ja lisänä vielä ihan uusi niksi, jonka huomasin vahingossa, kun tein viimeisintä kuorrutesatsia.

Tarvitset:

300g vaahtokarkkeja (Haribo)
n. 6dl tomusokeria
2 rkl vettä
ruokaöljyä
sitruunamehua
(elintarvikeväriä)
kelmua

Jos et omista keittiövaakaa, niin vinkkinä kerrottakoon, että yksi Haribon tavallinen vaahtokarkki painaa n. 5 grammaa. Ne isommat Barbeque-vaahtikset on n. 7 grammaa kipale. Öljyä mikronkestävä kulho aivan reunoja myöten ja kippaa vaahtokarkit sinne. Kaada vaahtokarkkien päälle 2 rkl vettä ja 5-10 tippaa sitruunamehua. Voit käyttää myös sitruuna-aromia, mutta sitä laitetaan hieman varoivaisemmin.


Siivilöi toiseen kulhoon 4 dl tomusokeria. Yritä saada tomusokerit mahdollisimman korkealle reunaa vasten. Tarkoitus olisi, että sula vaahtokarkkimassa ei pääse koskemaan paljaaseen kulhoon.


Sulata vaahtokarkkeja mirkossa n. puolen minuutin erissä ja sekoita välillä. Jos vaahtokarkkeja kuumentaa liikaa, massasta tulee sitkeää. Yhteensä 2 minuuttia on maksimimäärä vaahtokarkkien sulatukselle. Viimeiset vaahtokarkkimöykyt voi sulattaa massaan sekoittamalla. Sulan massan sekaan voi nyt laittaa halutessaan elintarvikeväriä. Jos et halua käyttää väriä, voit lisätä massaan yhden ruokalusikallisen sitruunamehua. Huomasin nimittäin, että hieman suurempi nestemäärä tekee valmiista kuorrutteesta huomattavasti helpomman käsitellä.


Kaada sula vaahtismassa tomusokerin päälle ja siiviöi sitten kulhoon loput tomusokerit.


Kääntele massaa tomusokerin sekaan ja lisää tomusokeria tarvittaessa.


Kuorrute on valmis, kun sen saa nostettua kulhosta, eikä se enää suuremmin jää kiinni käsiin.


Siivilöi tomusokeria tuorekelmun päälle ja kääri kuorrutepallo kelmuun.


Kuorrutte saa levätä ilmatiiviissä kelmussa tai pussissa seuraavaan päivään.

2 kommenttia:

  1. Toi sitruunamehun lisääminen oli mulle ihan uusi juttu! Hyvä tietää. Jos on ollut tönkköä massaa niin oon sit hiukan vaan mikrottanut ennen kaulitsemista.
    Ja massaa voi muuten käyttää hetikin, ei tarvi välttämättä levätä seuraavaan päivään! Ja mun mielestä helpompi käsitelläkin tuoreena.

    VastaaPoista