tiistai 19. huhtikuuta 2011

2 in 1 vappumunkit!

Terve laiskuus kehoitti tekemään kahdenlaisia vappuherkkuja yhdellä leipomisella ja paistamisella. Puolen litran pullataikinasta saa yllättävän paljon vappumunkkeja aikaan. Näitä löytyy nyt sekä pakkasesta sekä että eräästä vaasalaisesta opettajanhuoneesta. Ja toki näitä tuli syötyäkin heti muutama. ;)

Tarvitset siis:

sokeria
2dl Flora vispiä
mansikkamarmeladia
sokerikuorrutetta


Kauli pullataikinasta n. sentin paksuinen levy ja leikkaa siitä muotilla ympyröitä. Jos et omista oikeaa munkkimuottia, voit käyttää vaikka juomalasia. 


Tee taikinaympyröihin reiät. Pursotusterällä oli tosi kätevä tehdä!


Kermamunkkeja varten, venytä taikinaympyrä soikean muotoiseksi.Paista munkit kookos- tai munkinpaistorasvalla. Jätä taikinasta pari palaa testipaistoa varten. Paistorasva on tarpeeksi kuumaa, kun taikina jää pinnalle kellumaan. Kannattaa paistaa kuitenkin mahdollisimman miedolla lämmöllä, koska muutoin munkkien pinta palaa nopeasti ja sisus jää raa'aksi. Kannattaa siis testata. Tarkkaa paistoaikaa on vaikea sanoa, mutta munkkeja pitää ehtiä helposti kääntelemään useaan kertaan, jotta ne ehtivät kypsyä sisältäkin. Jos pinta palaa liikaa, sokeri ei tartu siihen.


Siirrä paistetut munkit suoraan kattilasta sokerilautaselle ja pyörittele sokeri pintaan.Paista soikeat taikinapalat samalla tavalla ja siirrä ne jäähtymään leivinpaperin päälle. Tee jäähtyneisiin munkkeihin viilto ja täytä se marmeladilla ja kermavaahdolla.


Marmeladinkin voi olla pursotuspussissa, jolloin sen laittaminen on huomattavasti helpompaa.


Valmis sokerikuorrute oli mukavan pirteän väristä. Viimeistele munkit sokerikuorruteraidoilla!

2 kommenttia:

  1. Munkit voi myös pyöritellä Siro hienosokerissa ja vaniljasokeriseoksessa, on muuten hyviä!

    VastaaPoista