maanantai 11. huhtikuuta 2011

Coca-cola -kakku

Hei, olen Ennu ja olen cocacolisti. Eli tunnustan näin julkisesti olevani täysin koukussa tuohon mustaan sokerilitkuun. Ja siitä addiktiosta syntyi myös tämä cokiskakku. Toivoin, että onnistuisin nappaamaan cokiksen kuplat kakun sisään ja se onnistui aika hyvin! Kakun pinnalla oleva jähmettynyt kokis on mukavan hapokasta.  Mutta ei kuitenkaan liian hapokasta. :D

Pohja:
Iso paketti vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
50g voita

Täyte:
2dl Flora vispiä
1 prk Mascarpone-juustoa
1/2prkl Sunnuntain sitruunarahkaa
2 rkl lemon curd -tahnaa
4 liivatetta
puolikkaan sitruunan mehu

Kiille:
2dl Coca-colaa
2 liivatetta

Laitan tähän nyt vaan kertomusta cokiskiilteen teosta, koska se oli se haastavin osuus. Yritin ensin tehdä kahdella eri reseptillä kiillettä käyttäen hyytelösokeria. Cokis ei kuitenkaan jähmettynyt tarpeeksi, mutta seos oli kyllä superhyvää! Kahteen kertaan jouduin siis kaataa pois kakun päältä epämääräisen coca-colamössön. Ja kolmannella kerralla käytin perus liivatetta. Sulatin liivatteet puoleen desiin kiehautettua cokista. ja sekoitin liivatecolat loppuun 1,5 desiin suoraan pullosta otettua colaa. Cokiksen laitoin kakun päälle lusikalla. Jos colaa yritti kaataa kakun päälle, se alkoi vaahdota ja pintaan tuli ikävän näköisiä raitoja. :P

Vielä aion koittaa tehdä kiillettä liivatteen ja hyytelösokerin yhdistelmällä, koska tuo hyytelösokeri antoi colalle huippuhyvän maun! Juustokakun kannattaa muuten antaa hyytyä reilusti ennen kiilteen laittoa, koska tuo cokis imeytyy muuten varmasti täytteeseen.8 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta, saitko sä vangittua sen hapokkuuden tuohon kiilteeseen!? Uskomaton taituri! :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä se oli sellasta mukavan kuplivaa. :) Mutta valitettavasti se hapokkuus poistui pikku hiljaa. Eli cokis kannattaa laittaa vasta niin lähellä tarjoiluhetkea kuin mahdollista.

  VastaaPoista
 3. Mikä olis hyvä hetki laittaa toi kokis päälle? Millanen olis hyvä liivatteen ja hyytelösokerin suhde?

  VastaaPoista
 4. Cokis kannattaa laittaa reilu puoli tuntia - tunti ennen tarjoilua. Reilu puol tuntia jääkaapissa riitti siihen, että cokis jähmettyi leikattavaksi.

  En ole vielä kokeilut hyytelösokerin ja liivatteen yhdistelmää, mutta tekisin varmaan niin, että sekoittaisin tämän ohjeen mukaan yhden kiilleannoksen. Sitten valmistaisin toisen annoksen käyttäen hyytelösokeria ja yhdistäisin ne ennen kakun päälle laittamista. Hyytelösokeriseoksen tekisin kattilassa laittaen siihen puoli desiä cokista ja desin hyytelösokeria. :) Jos koitat tätä, niin kerrohan miten kävi! Itse olen aika vakuuttunut, että tuolla ohjeella pitäisi onnistua.

  VastaaPoista
 5. Viivi halusi, että tehdään tämä mun pikkuveljen(24v) synttäreille ens viikolla :) Joten kokemuksia tulossa :D Kaveriksi teen luultavasti vielä suukkoja :)

  VastaaPoista
 6. look what i found Dolabuy Fendi read this post here our website navigate to this site visit the website

  VastaaPoista
 7. his comment is here v0j52k1y19 replica bags online 7a replica bags wholesale replica bags in london hermes fake j2o75o9j80 replica bags wholesale india why not try here u7j02c3i96 replica gucci 7a replica bags meaning

  VastaaPoista