sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Suklaamunakakku :)

Tää kakku on suoraan kategoriasta "Ennun älyvapaat ideat". Eli halusinpa koittaa tehdä täytekakun suklaamunan sisälle! Siitä kun sai samalla hienon suklaakuorrutteen. :) Ihan silleen tää ei onnistunu ku ajattelin, niinku mun visioille usein käy. Samaa tekniikkaa vois kuitenki soveltaa esim. Kinder-muniin, niin sais kivoja pääsiäisleivoksia! :)  En laita tähän nyt tarkaa reseptiä, koska en ollut täysin tyytyväinen täytteen makuun enkä kyllä koristeluihinkaan.


Ostin kaupasta isoimman suklaamunan, jonka löysin ja se oli tämmönen Jacquot-merkkinen. Toivoin, että suklaamuna olis ollu valmiiks kahtena puolikkaana, niinku nää isot usein on, mutta ei. Oli aika haastavaa saada tää kahtia rikkomatta sitä. Mutta se onnistui, kun teki ensin terävällä puukolla pitkän viillon, jota sitten vaan viilsi useaan kertaan niin kauan, että puukko meni läpi.


Sitten piirsin muotin paperille toisesta puolikkaasta. Pienensin muottia leikkaamalla n. puoli senttiä joka puolelta.


Tein vaalean kakkupohjan uuninpellillä, josta leikkasin muotin avulla pohjia. Noita ihan pienimpiä en käyttänyt lopulta ollenkaan.


Jotta kakku pysyisi vähän paremmin aloillaan, leikkasin leikkuulautaa vasten aukon alempaan puolikkaaseen.


Aloitin kakun kokoamisen laittamalla pienimmän kakkupohjapalan aukon päälle. Kostutuksen jälkeen lemon curdia ja sitten valkosuklaa-limevaahtoa.


Ja sillä systeemillä kokosin ekan puoliskon täyteen.


Myös ylemmän puoliskon palat kokosin alemman päälle.


Siloitin pinnan valkosuklaa-limevaahdolla.


Ja laitoin ylemmän osan päälle.


Koristeluun käytin samaa vaahtoa kuin täytteeseen.


Ja lisäksi irtokarkkilaarin napero-karkkeja.8 kommenttia:

  1. Onpa hassunhauska idea! :D

    VastaaPoista
  2. Syötävän suloinen, kirjaimellisesti!! :P

    VastaaPoista
  3. Miten kakun leikkaaminen onnistui?

    VastaaPoista
  4. samaa mietin kuin ylempikin kyselijä, että miten kakun leikkaaminen onnistui? tosi kiva idea! :) ja hieno blogi sinulla, ensimmäistä kertaa olen vierailemassa, ja tulen varmasti uudestaan!

    VastaaPoista
  5. Kakun leikkaaminen ei ollut ihan helpointa mahdollista, sillä suklaamuna oli aika vahvakuorinen. Terävällä veitsellä sahaamalla kuitenkin onnistui. Leikkaaminen on varmasti helpompaa, jos kakun ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Jos ei tarvitse niin suurta kakkua tehdä, niin suosittelen käyttämään esim. niitä uusia Kinder-munien jättiversioita. Niissä suklaa on valmiiksi tosi pehmeää. Tästä megakokoisesta suklaamunasta tulikin nimittäin melkoisen suuri kakku!

    VastaaPoista