maanantai 14. maaliskuuta 2011

Suklaamuffinssit vadelmasydämellä


Näistä muffinsseista tuli ulkonäöltään aika lailla suunnitelmieni mukaisia, mutta makuun en ollut vielä ihan täysin tyytyväinen. Hyviä nämäkin olivat, mutta muffinssin täydesydämeksi kokeilen seuraavalla kerralla jotain muuta suklaata. Joku "ohuempikuorinen" suklaa voisi sopia paremmin, esimerkiksi Cloettan Center-napit!  :)


n. 12 kpl

100g voita
2 1/2dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
100g suklaata
3 Fazer vadelmajogurttisuklaata

Kuorrute:

2dl Flora vispiä
1 1/2dl mansikkatomusokeria
punaista elintarvikeväriä
Meiran suklaarakeita


Ota voi huoneenlämpöön ja lämmitä uuni 200 asteiseksi. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja toiseen kulhoon pehmennyt voi sekä sokeri. Sekoita voi ja sokeri tasaiseksi.. Jos voi ei ole vielä tarpeeksi pehmeää, seosta voi sekoitella hetken aikaa käsin, jolloin voi notkistuu sopivasti. Lisää munat yksi kerrallaan voi-sokeriseokseen.


Sulata suklaa mirkossa tai vesihauteessa. Lisää voi-sokeriseokseen välillä sekoittaen puolet kuivista aineista, desi maitoa, suklaa ja loput kuivat aineet.


Annostele muffinssivuokiin taikinaa ja paina vuoan keskelle pala jogurttisuklaata.




Peitä suklaapalat taikinalla ja tasoita taikina vuokaan pienellä lusikalla. Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.


Vadelmasydän on parhaimmillaan muffinssin ollessa vielä lämmin. Jos laitat muffinsit vielä jääkaappiin ennen tarjoilua, ne kannattaa ottaa huoneenlämpöön hieman aikaisemmin, ettei vadelmasydän ole ihan kivikova.


Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tomusokeri ja elintarvikeväri. Itse käytin pursotukseen aika suurikokoista tähtityllaa. Koristerakeet voivat olla toki muitakin, itse kokeilin näitä suklaanmakuisia. :)


Jos käytät joitain erikoisempia muffinsivuokia, voi muffinsit paistaa niissä taviksissa valkoisissa vuoissa ja ennen tarjolle laittoa vaihtaa nätimmät vuoat tilalle. ;) Ainakin nuo ihanat pallokuvioiset vuoat meni ihan mitäänsanomattoman näköisiksi uunissa.

1 kommentti:

  1. Voi jestas ei täällä voi kun huokailla! Luin jokaisen tuotoksen ja kuolasin kuvat, se on helppoo kun sen osaa :P

    VastaaPoista