torstai 17. maaliskuuta 2011

Sokerikukkatehdas! Osa ISain viikonlopuksi niin hauskalta kuulostavan kakkutilauksen, että en todellakaan voinut kieltäytyä! :) Ja siihen liittyen Ennun keittiö muuttui loppuviikon ajaksi sokerikukkatehtaaksi. Tässä tarinaa tehtaan toiminnasta, osa I. ;)

Tämmöinen kukkatehtailu on loistava tilaisuus päästä eroon sokerimassan, nonparellien ja sokerikuorrutteen jämistä. Tosi pienestäkin sokerimassan palasta saa hurjan määrän kukkia! Löysin kaapista vain valkoista sokerimassaa, mutta se tilannehan korjautui jääkaapissa olevilla elintarvikeväreillä. Tee sokerimassasta pieni "kuppi" ja tiputa siihen väriä. Kannattaa varata myös tomusokeri lähettyville, sillä väri tekee sokerimassasta supertahmeaa. Painele sormin väri tasaiseksi sokerimassaan ja lisää joukkoon tarpeen mukaan tomusokeria.


Tomusokeria saa laittaa sen verran, että massa on taas helppo työstää eikä tartu käsiin.


Ja kuvataiteesta tutut väriopin säännöt pätevät myös leivonnassa! ;) 


Kauli sokerimassasta tomusokeria apuna käyttäen ohut levy ja irroita siitä kukkia muotilla. Laita sitten kukat kuivumaan folion päälle. Kukan keskelle voi painaa pienen kolon, joka myös kohottaa terälehtiä ylemmäs.


Jos kukista haluaa vielä "elävämmän" näköisiä. ne voi laittaa kuivumaan foliokuppiin. Näitä kukkienkuivatuskuppeja myydään ihan erikseenkin, mutta tosi helppo ne on itsekin tehdä! Taittele folio kaksinkerroin ja painele se mittakupin pohjalla oikeaan muotoon. Desin mitalla saa avonaisempia ja ruokalusikan mittaa käyttämällä suljetumpia kukkia. 


Laita sokerikukka kippoon ja irroita folio muotista.


Kukista saa vielä oikeamman näköisiä, kun laittaa keskiosaan tomuväriä siveltimellä.


Jos tomuväriä ei saa asettumaan oikein nätisti ja tasaisesti, voi kukan päälle laittaa elintarvikesprayta. Sillä saa pienet virheet anteeksi. ;)


Laita kukan keskelle valmista kaupan sokerikuorrutetta.


Paina kuorrutteen keskelle sokerihelmi. Sokerikuorrutteen voi jättää helmen ympärille osaksi kukkaa tai sen voi peittää pienillä nonparelleillä.


Kaada nonparellejä kukan keskelle, painele ne kiinni sokerikuorrutteeseen ja kippaa ylimääräiset pois.


Kas näin!


Tomuväriä voi laittaa myös sprayn päälle.


Ja tomuvärillä voi sävyttää jo kiinni liimattuja nonparelleja. Vaihtoehtoja on lähes rajattomasti! Kaikkien pienimpiä kukkia ei välttämättä tarvitse kuivattaa kipoissa, vaan ne on ihan nättejä sellaisenaan.Sokerikukkatehdas jatkaa toimintaansa seuraavaksi ruusujentuotantolinjalla! ;)

3 kommenttia: