perjantai 4. maaliskuuta 2011

Valkosuklainen kerroskakku


Tämä kakku ei onnistunut ulkonäöltään ihan visioni mukaan, mutta maku oli onneksi erinomainen! Joten tästä esikoistytön 3-vuotissynttäreiden kakusta ei jäänyt paljoakaan syötävää seuraavalle päivälle. ;) Ylimmän pyöreän kakun päälle piti tulla Candy Melts -napeista valmistettu karkkikruunu, mutta se valitettavasti hajosi ennen kuin sain sen kakun päälle. Siksi siis kakkua koristaa paperinen kruunu. Karkkikruunun ohjeen laitan tänne myöhemmin, kunhan saan sen valmistettua onnistuneesti.


Pohja:

2 kpl uuninpellillä tehtyjä kakkupohjia

Täyte:

1 prk mansikkamarmeladia
1 prk vadelmamarmeladia
4 dl Flora vispiä
4 rkl sokeria
1 prk Mascarpone-juustoa
200g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Kuorrute:

valmis kaulittava valkosuklaakuorrute
pehmeitä kultahelmiä
(Dr. Oetker)

2dl Flora vispiä
1/2 dl mansikkatomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta


Valmista ensin marmeladin kaveriksi tuleva täyte. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Vaahtoa ei kannata tehdä tässä vaiheessa aivan viimeisen päälle jämäkäksi, sillä sitä joutuu sekoittelemaan vielä reippaasti. Lisää kevyeen vaahtoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Lisää vaahtoon myös sokeri ja vaniljakreemijauhe. Sulata valkosuklaa ja jäähdyttele sitä ihan hetken aikaa. Jos suklaan laittaa vaahdon sekaan hieman jäähdyteltynä ja ohuena nauhana, se sekoittuu vaahtoon tasaisesti eikä kovetu paakuiksi. Tosin nuo pienet suklaapaakut eivät haittaa kakun makua ollenkaan! ;)

Leikkaa kakkupohjista tarvitsemasi kokoiset palat. Pallon muotoista kakkua varten tarvitset yhden ison ympyrän, kaksi keskikokoista ja kaksi pientä ympyrää.


Kostuta kakkupohjat mieleisellä kostukkeella. Tässä kakussa käytin vaniljasokerilla maustettua luomumaitoa. Levitä kostutetulle kakkupohjalle marmeladi ja siihen päälle täytettä. Tee samoin toiselle pohjalle. Kolmas kakkupohja vain kostutetaan, mutta sille ei levitetä marmeladia. Kuorruta täytetty kakku kokonaan valkosuklaatäytteellä. Kokoa myös kaksi pienempää kakkua samalla tavalla erillisille lautasille.Kauli valkosuklaakuorrute tomusokeria apuna käyttäen. Kuorrute kannattaa kaulita niin ohueksi kuin mahdollista, jotta kakkuun ei tule liian teollista makua. Jos tarvitset kovin ison kuorrutelevyn, se kannattaa taittaa varovasti kaksin kerroin ja nostaa siitä kakun päälle.


Nosta kuorrutelevy suurimman kakun päälle ja painele reunat kiinni kakkuun. Nurkat kannattaa jättää viimeiseksi. Jos kuorrute ei asetu siististi, voi nurkista leikata palat pois terävällä veitsellä.


Kun kuorrute on paineltu paikoilleen, leikkaa ylimääräiset reunat pois. Valksuklaakuorrute ei juurikaan vetäydy kasaan, kuten esimerkiksi vaahtokarkkitaikina, joten sen voi leikata aivan kakun vierestä.


Päällystä  myös ylin pyöreä kakku samalla tavalla.

Hahmottele kuorrutteen päälle ruudukko. Itse tein ruudukon askartelutöissä käytettävällä "nuuttauskynällä". Ei kannata painaa tässä kohtaa liian voimakkaasti, sillä ruudukkoa voi vielä vahvistaa myöhemmin.


Paina ruudukon risteyskohtiin pieni kolo ja aseta koloon sokerihelmi.


Kun koko pohja on käsitelty, voi sen päälle asetella pienemmän kakkupohjan.


Vaahdota kerma ja sekoita siihen tomusokeri, hienosokeri ja vaniljakreemijauhe. Koripunospursotusta varten tarvitset koripunostyllan.

Tee ensin kakun reunan korkuinen viiva.


Ja sen päälle poikittaisia viivoja.


Sitten taas uusi pystysuora viiva. Ja sen päälle poikittaiset viivat edellisten väleihin.


Tee ruudukko myös kakun päälle.


Aseta sitten ylin kerros ja viimeistele kakku sokerihelmillä ja kermapursotuksilla.

 

4 kommenttia: