maanantai 21. maaliskuuta 2011

Sokerikukkatehdas! Osa II

Sokerikukkatehtaassa tuotettiin seuraavaksi ruusuja! Kokeilin tehdä ruusuja samalla kaavalla myös kaulittavasta suklaakuorrutteesta ja niiden tekeminen olikin paljon helpompaa. Suklaamassa ei halkeillut niinkuin sokerimassa. Lopussa myös pari kuvaa siitä, mihin sokerikukkatehtaan tuotteet lopulta päätyivät. ;)


Värjää sokerimassa halutun väriseksi ja kauli tomusokerin avulla siitä ohut levy. Ota levystä sydänmuotilla terälehtiä ruusuja varten.


Osa terälehdistä kannattaa halkaista veitsellä kahtia.


Muotoile terälehtien reunat ja painele pyöreä yläosa litteämmäksi niin, etteivät muotin jäljet näy.


Kääri yksi iso terälehti rullaksi.


Pyörittele sen ympärille lisää terälehtiä. Osat saa pysymään paremmin kiinni toisissaan, kun kostuttaa terälehden pintaa hieman vedellä.


Leikkaa ruusun alaosasta ylimääräiset sokerimassat pois ja laita kuivumaan foliokuppiin.


Valmiin ruusun voi koristella sprayllä tai tomuvärillä. Terälehdet voi värjätä jo myös ennen ruusun kasaamista.
Kolmas kukkamalli syntyy samaa muottia käyttäen, kuin sokerikukkatehtaan osassa I. Yhtä kukkaa varten tarvitset kaksi osaa. Leikkaa toisen kukan joka toinen terälehti irti ja laita kuivumaan niin pieneen foliokuppiin, että terälehdet osoittavat suoraan ylöspäin.


Liimaa sokerkuorrutteella kukat yhteen.Tämä kukka vaatii jo hieman enemmän näpertelyä. Sokerimassaan on laitettu pitkät strösselit ja niiden päihin on vielä liimattu nonparellit.Valmistin kukkien ohella myös rusetin valkosuklaakuorrutteesta. Myös rusetin kuivatuksessa voi käyttää apuna foliota.


Ja sitten kuvia siitä, mihin nämä kaikki pienet näpertelyt laitettiin!
Alkuperäinen visioni kukkakorista ei ihan toteutunut, sillä kakku olikin niin suuri, että kukkia ei ollut riittävästi. Myös korin reunat oli tarkoitus tehdä eri tyllaa käyttäen, mutta aika ( ja päiväunia kaipaava vauva ) ei antanut myöten. Seuraavalla kerralla sitten onnistuneempi! :)2 kommenttia: