torstai 2. kesäkuuta 2011

Mansikkaunelma

Tätä tilauskakkua oli ihan huippukiva tehdä! Sain ulkonäön suhteen vapaat kädet, ainoastaan täytteeksi toivottiin jotain valkosuklaista. Tästä tulikin kakku, johon olin pitkästä aikaa oikeasti hyvin tyytyväinen! Tuo tanssijan kuva kakun päällä olisi voinut onnistua paremmin, mutta lopputulos oli kuitenkin ihan kivan näköinen. Kakussa on tanssijan kuva siitä syystä, että kakku tilattiin showtanssin sm-kisojen pronssimitalin johdosta! :)


Kakun sisältä löytyy reilu kerros mansikkaa. Ensin ohuelti mansikkamarmeladia ja siinä päällä vielä viipaloituna tuoreita mansikoita.


Mansikkakerroksen päälle levitin kermavaahtoa. Toinen kerros sisältää mansikkamarmeladin ja kermavaahdon lisäksi raastettua valkosuklaata. Eli suklaata ei aina tarvitse sulattaa kermavaahdon sekaan, vaan se maistuu huippuhyvältä myös raastettuna kerrosten väliin. :) Näistä kuvista sitä ei taida nähdä, mutta kakun ylin ja alin kerros ovat tummista kakkupohjista tehtyjä ja keskimmäinen kerros on vaalea.


Kakun pinta on valmista sokerimassaa, johon hahmottelin tanssijan kuvan. Piirsin tanssijan ensin leivinpaperille ja koitin painaa tanssijan ääriviivoja sokerimassan pintaan kynällä leivinpaperin läpi. En siis piirtänyt kynällä kakkuun, vaan väissä oli koko ajan paperi! :D Kovin hyvin ei jälki jäänyt massan pintaan, koska olin jo siirtänyt sokerimassakerroksen kakun päälle. Olisi ehkä pitänyt piirtää ääriviivat silloin, kun sokerimassa oli vielä kaulittuna pöydällä. Siispä leikkasin tanssijan irti leivinpaperista ja suihkutin ääriviivat kakun pintaan elintavikesprayllä.


Tuo spray auttoi todella hyvin hahmottamaan viivojen paikat, jolloin ne oli helppo värittää sulatetulla suklaalla.


Kermapursotuksilla tehtyjen pikkukukkien keskellä on Meiran suklaarakeita.


Tanssijan ääriviivoja sävytin vielä hieman kultaisella tomuvärillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti