maanantai 21. helmikuuta 2011

Spagetti carbonara



Vaikka tämä blogi keskittyykin lähinnä leivontaan, niin haluan silti lisätä tänne meidän perheen "pikaruoka"reseptin. :)


Ainekset:
(2-3 annosta)

1 pkt pekonia
spagettia
2dl kermaa
1 kananmuna
mustapippuria

Laita kattilaan vesi kiehumaan spagettia varten. Leikkaa pekonisiivut noin sentin levyisiksi paloiksi. Tässä kohtaa ei kannata silputa pekonia liian pieneksi, koska se menee paistuessaan reippaasti kasaan. Yksi paketti pekonia riittää kolmelle pieniruokaiselle tai kahdelle supernälkäiselle. Paista pekoni pannulla rapeaksi ja ota sitten paistinpannu pois levyltä.


Mittaa spagettia 2-3 syöjälle. Itse tykkään käyttää tuollaista uusavuttomien spagettimittaa, niin ei tule yliannosteltua. ;) Lisää kattilaan spagetin kaveriksi voita ja suolaa.


Riko yksi kananmuna erilliseen astiaan ja sekoita joukkoon 2dl kermaa. Lisää myös mustapippuria oman maun mukaan tähän seokseen. Kun spagetti on kypsää, siivilöi vesi pois ja kaada spagetti pekonin päälle paistinpannuun. Lisää nyt joukkoon myös kananmuna-kermaseos.


Laita levy uudestaan päälle ja sekoittele spagettia pannulla, kunnes kananmuna-kerma seos on hyytynyt. Tässä kohtaa kannattaa myös huudella ruokailijat pöytään, sillä tämä herkku on tarjoiltava välittömästi valmistamisen jälkeen. Spagettia täytyy käännellä koko ajan, muutoin kananmuna-kermaseos hyytyy paakuksi. Makua se ei juurikaan haittaa, mutta ulkonäköä hieman. ;)

Tässä kuvassa carbonara ei ole vielä valmis:


Mutta tässä on:


Ripottele annoksen päälle parmesan-raastetta! :)


4 kommenttia:

  1. Nam! Ittelle saattais toimia tonnikalan kans paremmin mutta perheen vois joskus yllättää :)

    VastaaPoista
  2. Oon monesti ajatellukin, että tuon kananmuna-kermaseoksen kans vois laittaa spagettiin myös jotain muuta. Tonnikala vois toimia myös! :)

    VastaaPoista
  3. Ainekset ostettu! Huomenna meillä syödään tätä! :P

    VastaaPoista
  4. Meiltä tarttui värkit kans kaupasta mukaan ..mulle tonnikalaa ja muille pekonia. Huomenna testataan :)

    VastaaPoista