perjantai 18. helmikuuta 2011

Korvapuustit
Haluan ehdottomasti aloittaa blogin itselleni kaikkien tärkeimmällä reseptillä, joka on myös rakas muisto lapsuudesta. Äitini leipoi usein korvapuusteja ja opettelin niiden teon äidin ohjeilla muutettuani pois kotoa. Korvapuustien tuoksu tuo mieleen lapsuuden lauantait!

Pullataikina:


5 dl maitoa
n. 15dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
1 muna
100g voita


Täyte:

voita
sokeria
kanelia


Pinnalle:

kananmunaa
raesokeria


Mittaa kattilaan viisi desiä maitoa. Itse käytän aina luomumaitoa, sillä sen maku on ihan omaa luokkaansa!


Jätä maito kattilaan lämpiämään ja mittaa sillä välin kulhoon osa jauhoista. Noin 8 dl on ihan hyvä määrä. Lisää jauhojen joukkoon sokeri, suola ja kuivahiiva.


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito. Maidon pitää olla reilusti lämmintä, kun käytetään kuivahiivaa. Sekoita taikina tasaiseksi. Huuhdo kattila, mittaa sinne voi ja laita kattila levylle. Sillä välin kun voi sulaa, riko lasiin muna, sekoita sen rakenne rikki ja lisää sitten taikinan joukkoon. 


Lisää sekaan myös voisula, mutta jätä pienimäärä voita kattilan pohjalle. Lisää nyt loput jauhot vähän kerrallaan. Yleensä reilun 10 desin jälkeen taikinaa on helpompi sekoittaa käsin, mutta siihen saakka sekoitan taikinaa lusikalla, jottei se tartu turhaan käsiin. Jauhoja on tarpeeksi, kun taikina irtoaa mukavasti vuoasta. Jos jauhoja laittaa liikaa, pullista tulee raskaita.


Lisää taikinan joukkoon vielä loput voit kattilasta. Kääri taikinakulho leivinliinan tai pyyhkeen sisään ja jätä kohoamaan lämpimään paikaan noin tunniksi.Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja jaa se veitsellä kolmeen osaan. Itse jaan aina taikinan pienempiin osiin, niin se on helpompi työstää. Laita kattilaan sulamaan noin 150 gramma voita. Kauli taikinasta osio kerrallaan suorakaiteen muotoinen ohut levy. Kaada levyn päälle kattilasta voisulaa ja levitä se sudilla. Voita saa olla reilusti, mutta ei niin, että taikinalevy lainehtii... Pienet voilammikot ovat sallittuja, jopa suotavia! ;)Ripottele voin päälle ensin sokeria ja sitten kanelia. Tähän en ole koskaan mitannut tarkkoja määriä, vaan laitan sokeri-kaneli seosta aina niin paljon, että "voilammikot täyttyvät". Kääri sitten taikinalevy napakaksi rullaksi.Painele sormilla taitoskohta tiukasti kiinni ja käännä taite rullan alapuolelle.


Leikkaa taikinasta kolmion mallisia paloja. Jos leikkauskohdat ovat liian suoria, niin pullat kaatuvat uunissa.


Käännä taikinakolmiot kapea puoli ylöspäin ja paina sormella keskikohta alas. Jos taikinaa ei paina keskeltä ihan pöydänpintaan saakka, pulla saattaa aueta ikävän näköiseksi paistuessaan.


Laita pullat leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.


Paista pullia uunin keskitasolla, 225:ssa asteessa noin 20 minuuttia. Paistoaika saattaa vaihdella reilustikin riippuen uunista, pullien koosta, tähtien asennosta ja suotuisista tuulista.


Ainoa oikea tapa syödä korvapuusteja, on nauttia ne heti uuninlämpöisinä kylmän maidon kanssa! Jos et ole vielä maistanut luomumaitoa, niin korjaapa tilanne heti. :) Rasvaton luomumaito on ihan ehdottomasti parasta näiden kanssa. 

Korvapuustit kannattaa laittaa pian säilöön pusseihin ja ne voi myös pakastaa. Pullat ovat erinomaisia myös pakkasesta otettuina. Kokemuksesta voin tosin ohjeistaa, että korvapuusteja ei kannata pitää mikrossa kuin ihan hetken aikaa, muuten niistä saattaa tulla hieman sitkeitä.

Pullantuoksuista viikonloppua kaikille! :)

7 kommenttia:

 1. Nam! Nämä näyttävät paljon herkullisemmilta kuin omat tekeleeni :) Pitääkin seuraavalla kerralla tehdä sun reseptillä! Luomumaito on parasta, nam! Ja kevyenä meillä :D

  VastaaPoista
 2. nyt mäkin sit tiiän, miten noi puustit saadaan ton näkösiksi :D ehkä jopa kokeilen!

  VastaaPoista
 3. Aijaijai, mitenkäköhän mä saan vietyä herkuttoman helmikuun loppuun, jos täältä löytyy tämmösiä herkkuja, namis!!

  VastaaPoista
 4. Tein nyt korvapuusteja, mutta niistä tuli jotenkin kuivia. Ei siis raskaita tai kovia, vain kuivia. :) Mistähän se johtuu? Laitoinko liikaa jauhoja vai onko syy meidän uunissa? Vai jopa raaka-aineissa?

  VastaaPoista
 5. Muistithan laittaa voita? Kai sielläki päin Eurooppaa saa ihan tavallista voita? :D Tosin, jos voita laittaa liikaa, niin pullia leikatessa ja oikeaan muotoon painellessa täyte valuu ulos ja silloin pullista tulee kuivia. Muuta syytä en kyllä keksi. :/ Saitko sä jostain hankittua hiivaa?

  VastaaPoista
 6. Pirkka -kuivahiivaa käytin, toin tammikuussa Suomesta. Muut aineet ostin täältä. Voitakin käytin, ihan samanlaista se on kun kotonakin. Vehnäjauho on täällä tosi hienoa, tuntuu siis ihan tomusokerilta. Voiskohan se olla syy? Kai tää voi olla ihan harjotuksen puutettakin, ens viikolla sit uudestaan. :)

  VastaaPoista
 7. replica bags manila fake gucci f9u64f4x85 replica bags louis vuitton more tips here t3p51a3e19 replica gucci replica bags from china visit this site right here e2d06m2a01 luxury replica bags replica bags new york

  VastaaPoista