sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Helppo kesäkakku!

Vaikka usein haluankin tehdä kakut, ruuat ja koristeet alusta asti itse, niin silti aina ei tarvitse eikä kannata tehdä itse aivan kaikkea. Tämä kakku on loistava esimerkki siitä, että kahvipöytään saa todella hienon luomuksen vaikka ilman uunia! Tämän taisin tehdä itselleni ja naapurin rouvalle äitienpäiväkakuksi. ;)

Tarvitset:

1 kääretorttu
2dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä
tuoreita mansikoita
mansikkajogurttia
mansikkarahkaa
mansikkahilloa

valmista kaulittavaa kuorrutetta
elintarvikeväriä

Kakku tehdään muovikulhoon, joten valitse kulho sen mukaan, kuinka suuren kakun aiot tehdä. (Ja mihin ainekset riittävät! ;) ) Vuoraa kulho tuorekelmulla. Ulkopuolelle saa jäädä reilusti ekstraa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Voit laittaa sekaan myös vaniljakreemijauhetta, jos löytyy. Ota kermasta n. 2dl valmista vaahtoa eri astiaan koristelua varten.

Sekoita vaahtoon mansikkajogurtti ja -rahka. Maistele seosta välillä, sillä kaikkea jogurttia ja rahkaa ei tarvitse käyttää.


Mittaa kattilaan n. 2rkl mansikkahilloa, kuumenna kiehumispisteeseen ja sekoita liivatteet joukkoon. Jäähdyttele seosta hetki ja lisää se sitten vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Laita mansikkavaahto jääkaappiin.


Kun vaahto jähmettyy kaapissa, viipaloi sillä aikaa kääretorttu ja mansikat.


Aloita kakun kokoaminen laittamalla pohjalle kääretorttukerros. Paloja voi halkaista, jotta ne saa aseteltua kulhoon näteiksi kerroksiksi.


Lado mansikkasiivut kääretorttukerroksen päälle.


Ja mansikoiden päälle mansikkavaahtoa.


Jatka näitä kerroksia, kunnes kulho on täysi tai aineet loppuvat! ;) Käännä kelmun reunat kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Kulhoa ei tarvitse täyttää kokonaan.


Kun kakku on jähmettynyt, avaa kelmu ja kumoa kakku lautaselle.


Päällystä kakun pinta lopulla vaahdolla.


Tähän kakkuun käytin kuorrutteena vaahtismassan ja sokerimassan sekoitusta. Lisäsin joukkoon myös hieman pinkkiä pastaväriä ja jätin värien sekoituksen hieman kesken, jotta kakkuun tuli "marmoripinta".Painele kaulittu kuorrute kakun päälle ja leikkaa ekstrat pois.


Koristeluun tein lopusta kermavaahdosta ruusuja ja käytin sitä myös sokerihelmien kiinnitykseen.1 kommentti: