keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Juhlavat mokkapalat

Perinteisistä ja arkisen tavallisista mokkapaloista saa juhlavan näköisiä suklaaleivoksia parilla pikku niksillä. Tässä siis tarinaa ja kuvia niistä. : )

Tämän blogin aiemmista postauksista löytyy mokkapalojen perusohje. Kukkaiskoristeluun tarvitset kermavaahdon lisäksi elintarvikevärejä sekä lehti- ja tähtityllat. Jaa kermavaahto kahteen osaan, noin 30% ja 70%. Vihreää vaahtoa kun ei tarvitse kovin paljoa. Laita vihreä vaahto lehtityllalla varustettuun pursottimeen ja tee mokkapalojen keskelle pieniä lehtiä. Lehden muoto tulee helposti, kun aloituspisteessä puristaa pussia kovemmin ja kärkeä kohti löysyttää otetta. Kannattaa testailla tekniikkaa ensin!



Punainen pursotuspussi varustetaan tähtityllalla. Tylla voi olla kooltaan aika suuri, jotta kukasta saa helpommin riittävän suuren ja jotta terälehdet säilyttävät muotonsa. Paina tyllan kärki mahdollisimman lähelle leivoksen pintaa ja vältä nostamasta sitä ylöspäin kesken pursotuksen, jotta kukka säilyy matalana.


Kukan keskelle voi halutessaan laittaa sokerihelmen tai jonkun muun, mielellään syötäväksi kelpaavan, koristeen. 


2 kommenttia:

  1. Mistä saan tuollaisen pursottimen, kun vanhaa ei tosiaankaan löydy mistään:)???Piia

    VastaaPoista