maanantai 18. huhtikuuta 2011

Sokerirusetti

Tässä vielä kuvavinkit koristerusetin tekoon. Sokerikukkien kaveriksi tein rusetin aiemmin sokerimassasta, mutta näissä alla olevissa kuvissa rusetti on tehty Omar-karkeista! Koitan aina kiertää tuon valmiin sokerimassan käytön jollain tavalla, koska sen maku on niin teollinen. Näillä Omar-karkeilla voisi periaatteessa kuorruttaa vaikka koko kakun!

Jos teet koristeita Omar-karkeista, niin laita ensin karkit mikroon. Ei varmaan tarvitse lisätä, että karkeista pitää ennen mikroon laittoa ottaa paperit pois. :D Kuumenna karkkeja mikrossa niin kauan, että ne pehmenevät ja ovat helppoja muovailla. Kasaa kakrit palloksi ja kauli tasaiseksi levyksi.


Leikkaa levystä neljä "nauhaa".


Taita yhdestä nauhasta rusetin keskiosa kääntämällä nauhan päät kaksinkerroin. Paina keskikohdasta nauha kiinni. Kiinnityksessä voi käyttää apuna vettä.


Taita toinen nauhan rusetin keskiosan päälle taitoskohtaan.


Kiinnitä kaksi viimeistä nauhaa vettä apuna käyttäen rusetin taakse.


Jätä rusettin kuivumaan folion päälle. Rusetin muotoja voi auttaa laittamalla foliopalloja rusetin alle.



Valmiin rusetin voi värjätä tomuväreillä ja sprayllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti