torstai 27. joulukuuta 2012

Cake pops! Kakkutikkarit!

Nämä kakkutikkarit tein heinäkuussa omille synttäreilleni. Halusin tarjota vieraille itse tekemääni kakkua, mutta koska synttäreitä vietettiin mm. veneessä ja saaressa, niin olivat kakkutikkarit ainoa toteutettavissa oleva vaihtoehto. Kakkutikkareihin alkaa varmasti olla jo ohjeita netti pullollaan, joten tässä vielä yksi. ;)

kakku:

125g voita
125g sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

70g tuorejuustoa
140g tomusokeria

kuorrute:

Candy melts -nappeja
elintarvikevärejä

Kakkupohja voi periaatteessa olla mikä pohja tahansa, mutta mun mielestä tää kakku on aika helppo ja nopea tehdä ihan vaan hajoitettavaksi. ;)


Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muihin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista kakkua noin 25 minuuttia.


Anna kakun jäähtyä ja kumoa se pois vuoasta. Kakkupohja on hyvä tehdä jo vaikka edellisenä päivänä. Jauha kakku muruiksi esim. vatkaimella. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. 


Yhdistä sitten kakkumurusta ja tuorejuustoseoksesta tasainen tikkarimassa.


Ota massasta noin 30g kokoisia paloja. Jos ei ole vaakaa, niin eipä tuo varmaan haittaa, vaikka tikkarit ovatkin eri kokoisia. :) 


Tikkareita voi tehdä myös piparimuotilla.


Laita tikkaripallot lautaselle ja jääkaappiin jähmettymään.


Sultata candy meltsit mikrossa sekoittaen niitä puolen minuutin välein. Kasta tikkaritikku kuorrutteeseen ja sen jälkeen paina tikku kakkupallon sisään n. sentin matkalta.




Kasta tikkari kuorrutteeseen ja pyörittele ylimääräinen kuorrute pois. Jos kuorrute vaikuttaa liian paksulta, voit lisätä joukkoon hitusen ruokaöljyä.


Jos teet tikkareista erityisen muotoisia, esim. muffinsseja, kiinnitä osat toisiinsa kuorrutteella ja käytä ne jääkaapissa ennen kuorrutteen laittoa.


Kovettuneen pinnan voi koristella miten ikinä vain keksiikään!


Omille synttäreilleni tein leoparditikkareita! Ensin kultaista tomuväriä....


... sitten siveltimellä sulatettua suklaata ympärille.


Valmis!



Tikkarin läpileikkaus.


Ja tässä valmis paketti synttärijuhliin!

Angry birds -kakku

Tänä syksynä tein ensimmäisen Angry birds -aiheisen täytekakun. Oonkin odotellut jo pidemmän aikaa, että milloin tulee ensimmäinen tilaus tästä aiheesta. ;) Tämä änkkärikakku meni 2-vuotiaan Klaidin synttäreille!


Punaisen linnun tekoon käytin mun suosikkiainesta, eli Kick-lakua ja lisäksi marsipaania. Kaupoissa myydään sellaisia käteviä marsipaanipaketteja, joissa on montaa eri väriä pieni pala. Just tämän kaltaisiin koristeisiin se on aivan loistava paketti.

Tulostin ensin haluamani kokoisen änkkärin paperille ja piirsin sen voipaperille. Voipaperin leikoin kaavoiksi eri värien mukaan.


Tausta on kokonaan Kick-lakua ja siihen päälle liimasin sokerikuorrutteella marsipaanista leikatut osat.



Nokka ja silmät on maalattu Dr. Oetkerin koristegeeleillä, jotka kovettuu huoneenlämmössä.


Tässä paperimalli ja valmis sokeriversio.


Possut tein samalla tekniikalla. Jos olis ollut enemmän aikaa, niin olisin tehnyt myös possuille mustan tausta.



Mallailin koristeelle ensin sopivaa paikkaa kakun päältä ja ennen sen kiinnittämistä värjäsin sinisellä tomuvärillä kakun pintaa hieman tummemmaksi.


Kaikki koristeet on kiinnitetty samoilla koristegeeleillä.







keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Piparkakkutaloja ... ja vähän muutakin. ;)

Tänä jouluna tuli tehtyä piparkakkutöitä vähän enemmänkin! :) Taisin tehdä yhteensä 10 taloa.

Uutena kokeiluna oli tuo piparkakkupuu ja talon kaikkien osien päällystäminen pikeerillä. Mä ehkä kuitenkin kuulun siihen koulukuntaan, että piparitalon seinissä täytyy näkyä selvästi sen perus raaka-aine.