En tiedä olisko tämä taas Älyvapaat ideat -kategoriasta, mutta hienon lopputuloksen tällä ainakin sai! : ) Yritin etsiä ylioppilasaiheista leimasinta tähän kakkuun, mutta sellaista ei ainakaan Vaasan kaupoista löytynyt. Tämän kakun tein pääsiäisenä, kun otimme varaslähdön kevään ylioppilasjuhliin. Onnea vielä Heli-sisko valkolakista!!
Tein leimailuun sopivan musteen sekoittamalla tomuväriä ja nestemäistä elintarvikeväriä. Käyttämäni leimasimet ostin Tiimarista ihan tätä kakkua varten. Niillä ei siis ole leimailtu ensin tavallisella musteella. ; ) Pelkkä nestemäinen väri ei pysy leimasimen pinnalla, mutta sopiva määrä tomuväriä seassa tekee väristä sopivan paksuista.
Leimattavana pohjana käytin Omar-karkeista kaulittua kuorrutetta. Sokerirusetin ohjeessa selvensin hieman, kuinka Omareista saa kaulittavia. Leimasinkoristelu kannattaa tehdä ennen kuorrutteen laittamista kakun päälle, jotta ei tarvi leimaa laittaessa painaa kakkua linttaan. ; )
Kuvioleimasimella tein kakkuun suuremman koristepinnan ja reunakohdat peitin kermapursotuksilla ja sokerikukilla.
Kauppojen valikoimista ei löytynyt vielä ennen pääsiäistä kakun päälle laitettavaa muovista ylioppilaslakkia, joten tein sen itse sokerimassasta ja Kick-lakritsista. Tuo Dr. Oetkerin sokerimassa oli muuten huippuhyvää! Siis sekä maultaan että koostumukseltaan.
Sokerikukat kakun päällä on leikattu Tiituksen junakakusta ylijääneistä vaahtokarkkikuorrutteen paloista.
Mitäs tykkäsit tästä?
Tuo ylioppilaslakkihan on hienompi mitä kaupassa myydään! :o Valtavan hieno kakku ja ihan Helin näköinen. :)
VastaaPoistaleimasin on tosi hyvä idea!
VastaaPoistaIhan uusi idea tuo leimasin ja niissähän on valtava valikoima. Tätä kyllä taidan kokeilla.
VastaaPoistaHeips ! kyselisin hieman että kuinka vaikeaa on värjätä sokerimassaa ? minulla on syntymäpäivät ja tahtoisin kuorruttaa kakun sokerimassalla koska en pidä marsipaanista ollenkaan ! olen pähkäillyt että millä kakun kuorruttaisin sillä en halua tavallista kermakakkua :)
VastaaPoistaSokerimassan värjääminen ei oo ollenkaan vaikeaa! :) Ja värjäys onnistuu ihan niillä ruokakaupan nestemäisillä väreillä. Esim tämän linkin takaa löytyy kuvalliset ohjeet värjäykseen: http://kakkupaivakirjat.blogspot.com/2011/03/sokerikukkatehdas-osa-i.html
VastaaPoistakuinka kovaa tuosta kuorrutteesta tulee, kun joistakin blogeista luin, että aika sitkeää tulee?
VastaaPoistaAika paljon kuorrutteen sitkeys riippuu myös siitä, että kuinka ohueksi sen kaulii. Ja jos kuorruttaa kakun jo edellisenä päivänä ja laittaa alle kermavaahdon tai muun kostukkeen, niin kuorrutelevy pehmenee mukavasti. Eli suosittelen kaulimaan kuorrutteen niin ohueksi kuin mahdollista. :)
VastaaPoista