perjantai 6. toukokuuta 2011

Sydämelliset mokkapalat

Nämä  leivokset ovat meidän perheen ainoan miespuolisen jäsenen suosikkeja. Ja pakkohan niitä oli tehdä, kun sitä minulta niin nätisti pyydettiin. Mies lupautui jopa auttamaan niiden teossa! :D Mokkapalat taitavat olla myös sellaisia klassikkoleivoksia, joiden tekemiseen on jokaisella oma suosikkiohje. Tässä minun versioni! :)

Pohja:

200g voita
2dl sokeria
1 1/2dl maitoa
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

Kuorrute:

100g voita
6dl tomusokeria
1/2dl vahvaa kahvia
3rkl kaakaojauhetta

Pinnalle:

kermavaahtoa
suklaasydämiä (Dr. Oetker)


Tällä ohjeella tulee 20-30 mokkapalaa. Määrähän riippuu ihan siitä, että haluaako laihduttajan versioita vai suklaasuursyömärin paloja. ;)

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Sekoita toiseen kulhoon kuivat aineet. Kaakaojauheena kannattaa käyttää tummaa kaakaota. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa Fazerin tummaa kaakaota ja tykkäsin tosi kovasti! Kaikkien kivointa siinä oli itse pakkauksen siisti käytettävyys. Parempi, kuin esim. Van Houtenissa. (Mä olen tunnettu keittiövälineisiin liittyvistä neurooseista, joten kaakopakkauksen käyttöominaisuudet ovat hyvin oleellisia! :D )


Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksitellen ja sekoita aina välillä tasaiseksi. Lisää sitten kuivat aineet ja maito taikinaan vuorotellen. Eli ensin hieman jauhoja, sitten puoli desiä maitoa, taas jauhoja ja puoli desiä maitoa ja niin edelleen. Jos kaikki aineet vain kippaa kulhoon yhtäaikaa ja sekoittaa, niin tuloksena on epämääräinen juokseva velli, jossa lilluu voinokareita. Tämän tiedän, koska kokeilin! :D 


Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä se tasaiseksi suht ohueksi "levyksi". Valmis mokkapalapohja on paksumpi kuin taikinakerros. Paista uunin keskitasolla 200:ssa asteessa n. 10 minuuttia.


Anna mokkapalanpohjan jäähtyä ja valmista kuorrute. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa hieman. Tällä kertaa saa laittaa vaikka kaikki ainesosat yhtä aikaa ja lopputulos on silti hyvä. ;) Jäähdytä kuorrutetta vesihauteessa niin kauan, että se jähmettyy hieman. Minun mielestäni kuorrute saa olla suht tönkköä ennen kuin se laitetaan pohjan päälle, koska on todella rasittavaa kaapia sitä valuvaa kuorrutetta takaisin pohjan päälle.


Jos kuorrute ei meinaa asettua pohjan päälle tasaisesti, sitä voi tasoittaa veteen kostutetulla veitsellä.


Anna kuorrutteen jähmettyä kunnolla ja leikkaa sitten pohja haluamasi kokoisiksi ruuduiksi. Pursota päälle kermavaahtoa ja asettele kermavaahtoon suklaasydän! Nuo valmiit suklaasydämet oli kyllä huippukäteviä! Pakkauksen kuvasta sai käsityksen, että ne olisivat olleet suurempia, mutta ne olivatkin ihanan pieniä ja siroja. Just sopivia pienten leivosten koristeluun!


Jos mokkapaloista haluaa juhlavampia, ne voi koristella kermaruusuilla ja lehdillä. Niiden ohje onkin tulossa seuraavaksi!


Mitäs tykkäsit? :)

5 kommenttia:

  1. Nää sun ohjeet on kyl niin upeita!! Mut ei mun taidoilla noin hienoja kyl tehdä, mut käyn aina ihastelemas noita sun leivoksia täällä kuola suusta valuen!:)

    VastaaPoista
  2. Tykkäsin! Mullakin on oma mokkapalojen suosikkiresepti, joka osin noudattelee sun, mutta ei täysin kuitenkaan. Oon mokkapalojen suurkuluttaja, aina kun niitä on tarjolla. Varoitus siis(ja samalla ihan vapaasti käytettävä vinkki), jos meinaat niitä joskus leipoa, kun me tullaan kylään ;) <3.

    VastaaPoista
  3. Mä olenkin aina miettinyt, miten mokkapaloista saa leikattuja siistejä paloja. Kokeilen seuraavaksi siis sinun ohjeellasi kuorrutteen tekoa. En ole koskaan tehnyt kuorrutetta kattilassa.
    Pohjaan mulla taitaa olla samat ainekset kyllä, mutta mä vaahdotan munat ja sokerin ja sit lisään nuo muut. Samalla ohjeella teen myös muffinseja ;)

    VastaaPoista
  4. Ehtiikö päälle sirotella nompparelleja vai jähmettyykö kuorute salamannopeasti?

    VastaaPoista
  5. Kyllä ehtii. Ja voihan kuorrutteen laittaa päälle hieman tavallista "juoksevampana". Eli ei jäähdyttele liikaa. Ja jos nonparellit ei ota tarttuakseen, voihan niitä vähän painella kuorrutteeseen. :)

    VastaaPoista